ÉCLAIRE STUDIO

DOORDACHT ONTWERP dat JOUW DOELEN WEERSPIEGELD

Éclaire legt de focus op minimalistisch design dat mensen een goed gevoel geeft. Désirée werkt vanuit haar klein appartementje in het oosten van het land met wat planten en een kast vol theesmaakjes. Maar (niet zo) stiekem verlangt ze om de wereld rond te reizen en zoveel mogelijk inspirerende mensen te ontmoeten.

Waar Éclaire in gelooft

01

Ik geloof dat we succes moeten vieren, daarom plant ik voor elk project een boom. Zo geven we iets terug aan de wereld. En naarmate Éclaire groeit, wil ik nog meer doen voor onze (lokale) gemeenschap. Omdat ik mij het gelukkigst voel wanneer ik mijn geluk en successen kan delen.

02

Éclaire is opgericht om met gelijkgestemden ondernemers te werken waarbij vriendschappelijkheid, respect, liefde voor de wereld en een passie voor ondernemen tot de belangrijkste waarden behoren waardoor winst maken pas op de tweede plaatst komt te staan. Zo maken we als ondernemers de wereld gezelliger en onszelf gelukkiger.

03

Goed werk leveren is geen verwachting maar een eis. Daarom investeren we veel in kennis vergaren zodat we altijd de beste services kunnen leveren.

DÉSIRÉE KUSTER

Een wandeling door het bos, een goed boek, lo-fi girl playlist op de achtergrond en een warme kop thee…

Zo kan je mijn perfecte re-charge dag opsommen na een week vol enthousiasme aan het werk geweest te zijn. Op andere dagen kun je mij op Kung-Fu training vinden, met vrienden een switch gameavond zien houden of druk mijn checklist af zien gaan om te zorgen dat ik niets vergeet wanneer ik met mijn vriend op een roadtrip of vakantie naar een voor ons onbekende plek ga.

Daarnaast zit ik iets te vaak op Instagram en Pinterest om design en interieur inspiratie op te doen en kan ik mij kapot lachen door een aflevering van Task-Master te kijken (alle afleveringen staan op hun YouTube kanaal!)

Daarnaast geloof ik dat we nooit zijn uitgeleerd. Daarom ben ik altijd wel een cursus aan het volgen om vaardigheden te ontdekken of verbeteren. Zo ben ik al drie jaar bezig met het leren van Japans en heb ik recent mijn tanden gezet in het leren van Adobe After Effects.

Mijn Verhaal

Sinds jongs af aan ben ik bezig met design, communicatie en het vertellen van verhalen. Het was dan ook geen verrassing dat ik de studie communicatie ben gaan volgen. Wel wou ik mijzelf uitdagen door deze studie aan een internationale school te volgen. Hierdoor heb ik naast een internationale klas in Nederland ook in Zuid-Korea, Engeland en Duitsland mogen studeren en werken.

Doordat ik zoveel verschillende culturen en mensen heb leren kennen ben ik pas echt gaan realiseren wat de kracht van een verhaal inhoudt. Het is iets dat in elke cultuur hetzelfde is: hoe wij elkaar leren te begrijpen en onze levens invulling geven.

Na mijn studie ben ik direct aan de slag gegaan bij een tech start-up als allround marketeer. Ik merkte al snel dat ik het meest enthousiast werd wanneer ik aan de slag ging met een communicatieoplossingen waar theorie, design en verhaal elkaar kruiste.

Toen ik en mijn vriend in 2020 besloten om een avontuur aan te gaan en voor een jaar naar Japan te verhuizen, greep ik de kans om de theoretische en creatieve kant van communicatie te combineren en de hele dag bezig te mogen zijn met het vertellen van verhalen. Daarnaast wou ik iets doen wat de wereld een klein beetje beter kan maken. Uit deze mix is Éclaire ontstaan. Een naam die ‘licht’ in het Frans betekent.

Helaas gooide covid-19 onze reisplannen in de soep en ben ik nog steeds Nederland, maar mag ik nu wel elke dag genieten van het samenwerken met ondernemers met passie.

Met Éclaire hoop ik de verhalen van ondernemers te vertalen naar prachtige merkuitingen die ideale klanten uitnodigt om van hun diensten of producten gebruik te maken.

Daarnaast geloof ik dat het delen van succes de eerste stap is naar een betere wereld. Op dit moment probeer ik dit te doen door een boom te planten voor iedere samenwerking, maar ik hoop later nog veel meer te kunnen doen. Heb jij een suggestie hoe? Wees vooral niet schuw om een mailtje te sturen! Ook als je gewoon eens hallo wilt zeggen of een vraag voor mij hebt, staat mijn mailbox altijd voor je open.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Op zijn tijd deel ik graag wat mij inspireert, mij blij maakt en wat ik heb geleerd zodat jij het ook kan gebruiken.
Ik probeer mijn nieuwsbrief altijd een bron van educatie, plezier, inspiratie en actiegerichte stappen te maken.